Administrere datainnsamling og personverninnstillinger

Med funksjonen for sosialt personvern kan du finne ut hvilke av dine personlige data som samles inn av Google, tømme søkeloggen og deaktivere innsamling av data.

Administrer Google-historikken din

Administrer Google-datasporingen din

Hvis du stopper datasporing for apper og nettsøk, kan personlig tilpasning av Google-tjenestene dine være begrenset. For eksempel kan Google slutte å anbefale steder av interesse for deg, og søkeresultatene på nettet kan bli mindre relevante. Datasporing vil bli deaktivert i alle apper og på alle nettsteder og enheter der du er logget på samme konto. Etter at du har stoppet datasporing, kan Google fortsatt bruke informasjonen som er samlet inn om det nylige søket ditt, for å forbedre nettsøkeresultatene under den aktive økten. Deaktivering av sporing fører ikke til at all tidligere innsamlet informasjon slettes. Du kan se gjennom og slette denne og andre data på myactivity.google.com. Gå til policy.google.com for å finne ut mer om dataene som Google fortsatt samler inn og hvorfor.

Med funksjonen for sosialt personvern kan du sjekke dine nåværende personverninnstillinger på Facebook, LinkedIn, Instagram eller Telegram og angi dem direkte i Kaspersky appen.

For å sjekke og administrere personvern innstillingene dine på Facebook, LinkedIn eller Instagram:

1. Åpne Kaspersky-appen.
  2. Åpne Personvern på sosiale medier -delen. Les gjennom informasjonsskjermbildene som vises når du åpner delen for første gang.
  3. På hovedskjermen for sosialt personvern, gå til Tjenester seksjon og trykk på tjenestenavnet. Logg på Facebook-, LinkedIn-, Instagram- eller Telegram-kontoen din når du blir bedt om det.
  4. Trykk på kategorien for personverninnstillinger du vil gjennomgå. Angi deretter eventuelle egendefinerte regler du ønsker.